Ferskengelé
Oppskrift ferskengelé (2 personer)
2 ferske røde ferskner + 1 til pynt
1 ss flytende honning
500 ml vann
5 ss sukker
1 ss skall av appelsin
Et par mynteblader
10 g gelatinpulver
100 ml kremfløte
1 ss melis
3 dråper vaniljeekstrakt
Ferskengelé:
Vask og skjær fersknene i skiver. Hell vann, sukker, appelsinskall, mynte og fersken i en gryte. Kok opp, og la det småkoke i 10 minutter. Ta gryten av varmen, og hell gelatinpulveret i 50 ml vann. La gelatinen absorbere vannet. Sil ingrediensene fra gryten, og tilsett gelatinen i blandingen. Rør rundt og hell i 2 pene dessertskåler. Sett dem i kjøleskapet og la dem stå til de stivner. Pisk kremfløten med melis og vaniljeekstrakt. Vend ferskenskivene i honningen, og pynt geleen med krem, fersken og mynteblader.
Flere oppskrifter til 17 mai frokost