Ribbe med sprø svor i airfryer
Oppskrift (4 personer)
1,6 kg ribbe
2 epler
1 stor gulrot
2 gul løk / Charlottløk
4 hvitløk sedd
4 kanelstenger
2 pastinakk/persillerot
80 gr tørkede tranebær
Salt
Pepper
- Bruk en skrap og spiss kniv til å snitte opp ruter i svoren på ribben. Du skal gjennom svoren og litt ned i fettet, men unngå å kutte ned til kjøttet. Ruter du opp svoren på ribben samme vei som ribbena blir det enklere å dele opp ribben når den er ferdig.
- Gni/masser kjøttet godt inn med salt og pepper, pass på å få massert godt med salt inn i sprekkene du har laget i svoren.
- Kutt opp eplene og løken i båter.
- Del gulrot og pastinakk/persillerot i passe store biter.
- Gjør klar 4 hele hvitløksfedd.
- Forvarm airfryeren i 5 minutter på 160 grader.
- Legg ribben mitt i kurven og plasser eplebåtene, løken, gulroten, hvitløksfedd, pastinakk/persillerot, kanelstenger og tranebær rundt ribben.
- La ribben stå i airfryeren i 30 minutter på 160 grader.
- Etter 30 minutter tar du ut alt tilbehøret (ta vare på det, det skal med i ribbesausen) og lar ribben være alene i kurven.
- Sett ribben i airfryeren i 30 minutter på 200 grader.
- Ta ut ribben og hell vesken som ligger i bunnen over i en liten kjele (den skal med i sausen).
La ribben hvile på en rist i minimum 15 minutter før du kutter den opp i serveringsbiter (Den kan fint hvile lengre). Ribben holder seg god og varm lenge, den trenger ikke pakkes inn for å holde varmen.
Garantert sprø svor
Denne oppskriften gir deg saftig ribbe med garantert sprø svor hver eneste gang. Dette er vår beste og enkleste oppskrift på ribbe i airfryer, men det er garantert ikke den siste.
Til denne oppskriften benytter vi en Cosori Airfryer. Vi kan ikke si med sikkert om denne oppskriften gir samme gode resultat i en anen type airfryer fra en annen leverandør. Her kan du kjøpe airfryer direkte fra importøren Cosori