Rosenkål i airfryer

Rosenkål i airfryerOppskrift (4 personer)

400 gr rosenkål
1 ss solsikkeolje
Salt
Pepper

  1. Beregn 100 gram rosenkål per person som tilbehør.
  2. Vask rosenkålen med kaldt vann og tørk den godt med en ren klut eller kjøkkenpapir.
  3. Forvarm airfryeren i 5 minutte på 180 grader.
  4. Legg rosenkålen i en bolle og tilsett solsikkeoljen, salt og pepper. Bland dette godt sammen.
  5. Hell blandingen med rosenkål i Airfryer og fordel rosenkålen godt utover kurven.
  6. Sett airfryeren på 180 grader i 12-15 minutter.

Legg gjerne rosenkålen på et serveringsfat og dryss med litt flaksalt. Serveres varm.

Til denne oppskriften benytter vi en Cosori Airfryer. Vi kan ikke si med sikkert om denne oppskriften gir samme gode resultat i en anen type airfryer fra en annen leverandør. Her kan du kjøpe airfryer direkte fra importøren Cosori

Foto/kokk/tekst: Per Heimly/Pierre Bontempelli/Knut Whist

Ribbe med sprø svor i airfryer

Ribbe med sprø svor i airfryerOppskrift (4 personer)

1,6 kg ribbe
2 epler
1 stor gulrot
2 gul løk / Charlottløk
4 hvitløk sedd
4 kanelstenger
2 pastinakk/persillerot
80 gr tørkede tranebær
Salt
Pepper

  1. Bruk en skrap og spiss kniv til å snitte opp ruter i svoren på ribben. Du skal gjennom svoren og litt ned i fettet, men unngå å kutte ned til kjøttet. Ruter du opp svoren på ribben samme vei som ribbena blir det enklere å dele opp ribben når den er ferdig.
  2. Gni/masser kjøttet godt inn med salt og pepper, pass på å få massert godt med salt inn i sprekkene du har laget i svoren.
  3. Kutt opp eplene og løken i båter.
  4. Del gulrot og pastinakk/persillerot i passe store biter.
  5. Gjør klar 4 hele hvitløksfedd.
  6. Forvarm airfryeren i 5 minutter på 160 grader.
  7. Legg ribben mitt i kurven og plasser eplebåtene, løken, gulroten, hvitløksfedd, pastinakk/persillerot, kanelstenger og tranebær rundt ribben.
  8. La ribben stå i airfryeren i 30 minutter på 160 grader.
  9. Etter 30 minutter tar du ut alt tilbehøret (ta vare på det, det skal med i ribbesausen) og lar ribben være alene i kurven.
  10. Sett ribben i airfryeren i 30 minutter på 200 grader.
  11. Ta ut ribben og hell vesken som ligger i bunnen over i en liten kjele (den skal med i sausen).

La ribben hvile på en rist i minimum 15 minutter før du kutter den opp i serveringsbiter (Den kan fint hvile lengre). Ribben holder seg god og varm lenge, den trenger ikke pakkes inn for å holde varmen.

Garantert sprø svor

Denne oppskriften gir deg saftig ribbe med garantert sprø svor hver eneste gang. Dette er vår beste og enkleste oppskrift på ribbe i airfryer, men det er garantert ikke den siste.

Server gjerne med Rosenkål i Airfryer.

Til denne oppskriften benytter vi en Cosori Airfryer. Vi kan ikke si med sikkert om denne oppskriften gir samme gode resultat i en anen type airfryer fra en annen leverandør. Her kan du kjøpe airfryer direkte fra importøren Cosori

Foto/kokk/tekst: Per Heimly/Pierre Bontempelli/Knut Whist

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Rosenkål i Airfryer
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)