Stekte medisterkaker i airfryer
Oppskrift (4 personer/8 medisterkaker)
400 gr medisterdeig
1 ts salt
1 ss potetmel
1/2 ts pepper
1/3 ts malt ingefær
1/2 ts muskatt
2 dl melk
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en passende bolle.
- Forvarm airfryeren i 5 minutter på 205 grader.
- Bruk en spiseskje til å forme medisterkakene. Til airfryer anbefaler vi ca. 50 gram pr medisterkake.
- Fordel medisterkakene jevnt over kurven.
- La medisterkakene stå i airfryeren på 205 grader i 10 minutter.
- Del en medisterkake i to for å kontrollere at den er gjennomstekt. Dette kan variere noe i forhold til størrelse på medisterkakene kombinert med grovheten til medisterdeigen.
Server stekte medisterkaker i airfryer når de er varme. De kan også avkjøles og varmes på nytt i airfryer senere. Ved oppvarming holder det med ca. 5 minutter på 180 grader.
Til denne oppskriften benytter vi en Cosori Airfryer. Vi kan ikke si med sikkert om denne oppskriften gir samme gode resultat i en anen type airfryer fra en annen leverandør.
Her kan du kjøpe airfryer direkte fra importøren Cosori
Foto/kokk/tekst: Per Heimly/Pierre Bontempelli/Knut Whist
Rosenkål i airfryer
Oppskrift (4 personer)
400 gr rosenkål
1 ss solsikkeolje
Salt
Pepper
- Beregn 100 gram rosenkål per person som tilbehør.
- Vask rosenkålen med kaldt vann og tørk den godt med en ren klut eller kjøkkenpapir.
- Forvarm airfryeren i 5 minutte på 180 grader.
- Legg rosenkålen i en bolle og tilsett solsikkeoljen, salt og pepper. Bland dette godt sammen.
- Hell blandingen med rosenkål i Airfryer og fordel rosenkålen godt utover kurven.
- Sett airfryeren på 180 grader i 12-15 minutter.
Legg gjerne rosenkålen på et serveringsfat og dryss med litt flaksalt. Serveres varm.
Til denne oppskriften benytter vi en Cosori Airfryer. Vi kan ikke si med sikkert om denne oppskriften gir samme gode resultat i en anen type airfryer fra en annen leverandør. Her kan du kjøpe airfryer direkte fra importøren Cosori