Falafel
Oppskrift Falafel (4 personer)
800 g kikerter, ferdigkokte, avrent og skylt
2 hvitløksfedd, pressede
½ bunt bredbladet persille
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 rødløk, veldig finhakket
2 egg, pisket
2 ss fullkornsmel
Olivenolje til steking
Legg kikerter, hvitløk, persille, spisskummen og koriander i en food processor og kjør til en jevn farse.
Hell blandingen i en bolle, tilsett løk, egg og mel, og smak til med salt og pepper.
Bland alt godt sammen.
Forvarm ovnen til 200°.
Kle en stekeplate med bakepapir.
Form farsen til små boller og klapp dem på midten slik at de får en jevn høyde.
Brun falaflene i olivenolje i pannen i 2-3 minutter på hver side.
Legg dem deretter på stekeplaten og stek falaflene i ovnen i 10-12 minutter.
Server falaflene med arabisk grønnsakssalat og tzatziki.
Oppskrift på arabisk grønnsaksalat
Oppskrift på tzatziki
Falafel – i Midt-Østen er kikerter et velkjent substitutt for kjøtt. De er næringsrike, metter godt og blir brukt i mange spennende retter, som f.eks. hummus og falafelen. Server sammen med en arabisk grønnsakssalat og tzatziki og du har et herlig måltid.
TZATZIKI
Oppskrift
3 dl youghurt naturell
1 agurk
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts salt
Nykvernet pepper
Riv agurken på et rivjern og sil av overflødig væske. Rør inn agurk og finhakket hvitløk i yoghurten og smak til med salt og pepper.