Del oppskrift

Falafel

FalafelOppskrift Falafel (4 personer)

800 g kikerter, ferdigkokte, avrent og skylt
2 hvitløksfedd, pressede
½ bunt bredbladet persille
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 rødløk, veldig finhakket
2 egg, pisket
2 ss fullkornsmel
Olivenolje til steking

Legg kikerter, hvitløk, persille, spisskummen og koriander i en food processor og kjør til en jevn farse.
Hell blandingen i en bolle, tilsett løk, egg og mel, og smak til med salt og pepper.
Bland alt godt sammen.
Forvarm ovnen til  200°.
Kle en stekeplate med bakepapir.
Form farsen til små boller og klapp dem på midten slik at de får en jevn høyde.
Brun falaflene i olivenolje i pannen i 2-3 minutter på hver side.
Legg dem deretter på stekeplaten og stek falaflene i ovnen i 10-12 minutter.
Server falaflene med arabisk grønnsakssalat og tzatziki.

Oppskrift på arabisk grønnsaksalat

Oppskrift på tzatziki

Falafel – i Midt-Østen er kikerter et velkjent substitutt for kjøtt. De er næringsrike, metter godt og blir brukt i mange spennende retter, som f.eks. hummus og falafelen. Server sammen med en arabisk grønnsakssalat og tzatziki og du har et herlig måltid.

TZATZIKI

Oppskrift

3 dl youghurt naturell
1 agurk
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts salt
Nykvernet pepper

Riv agurken på et rivjern og sil av overflødig væske. Rør inn agurk og finhakket hvitløk i yoghurten og smak til med salt og pepper.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.