Akevitt- og timiancocktail
Oppskrift
4 cl O.P. Anderson Extra Aquavit
2 cl timiansirup (se oppskrift under)
Isbiter
Farris
Fersk timian til pynt
Fyll et whiskeyglass med isbiter. Tilsett akevitt og timiansirup. Fyll glasset opp med Farris. Pynt glasset med en timiankvist.
Timiansirup:
Varm opp 2 dl vann og 2 dl sukker i en gryte og rør rundt til sukkeret er oppløst. Det skal ikke koke. Tilsett en håndfull fersk timian og la sirupen trekke i 15 minutter.
Akevittbaserte drinker er en stor hit, både på kontinentet og i New York. Det skjønner vi godt! Akevitt egner seg så absolutt til mer enn bare som ren snaps. Som i en Akevitt- og timiancocktail!
EPLEVITT
Oppskrift
Isbiter
4 cl O.P. Andersson Aquavit
1 lime, saften av den
½ ss sukker
2 cl Sunniva eplejuice
Legg isbitene i en cocktailshaker og hell i akevitten.
Rør sukkeret ut i limesaft i et annet glass og rør til sukkeret er oppløst.
Hell deretter limesaften og eplejuicen over akevitten og rør rundt.
Sil drinken over i et pent stettglass og server.
Akevitt og god eplejuice passer aldeles utmerket sammen og er fint å servere som aperitif. Vi har komponert en ny vri som vi kaller eplevitt.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Her finner du flere drinkoppskrifter!