Eplegløgg fra Utne Hotel
Oppskrift
0,8 dl Sunniva eplejuice
3 cm stykke fersk ingefær
1 kanelstang
2 nellikspikre
1/2 ts kardemomme
2 dl Churchills white port
Varm ingrediensene opp i en gryte – det skal ikke koke.
La eplegløggen trekke i 10-15 minutter.
Ta gryten av platen og tilsett portvin og rør godt rundt før servering.
Tidligere i år var vi så heldige å få bli med Sunniva på tur for å oppleve epleinnhøstingen. Før middag på ærverdige Utne Hotel fikk vi servert en deilig eplegløgg. Vi tok selvfølgelig med oppskriften hjem til deg!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
EPLEVITT
Oppskrift
Isbiter
4 cl O.P. Andersson Aquavit
1 lime, saften av den
½ ss sukker
2 cl Sunniva eplejuice
Legg isbitene i en cocktailshaker og hell i akevitten.
Rør sukkeret ut i limesaft i et annet glass og rør til sukkeret er oppløst.
Hell deretter limesaften og eplejuicen over akevitten og rør rundt.
Sil drinken over i et pent stettglass og server.
Akevitt og god eplejuice passer aldeles utmerket sammen og er fint å servere som aperitif. Vi har komponert en ny vri som vi kaller eplevitt.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Her finner du flere drinkoppskrifter!
Eplegløgg fra Utne Hotel