Mykenita
Oppskrift
4cl Myken sommergin
2cl Cointreau appelsinlikør
2cl Sukkerlake
4cl Sitron eller limejuice
Tang (Søl) til pynt
Isbiter
Salt
- Fyll en shaker med isbiter.
- Hell på gin, cointreau, sukkerlake og juice.
- Ristes godt sammen.
- Fyll et balongglass med isbiter og hell blandingen over i glasset.
- Dryss litt salt på toppen av drinken.
- Pynt med litt tørket tang (søl).
Drinken Mykenita er inspirert av en klassisk Margarita som fungerer godt med et ekstra havsaltdryss og gjerne også litt tare av typen søl (finnes tørket i gode dagligvarebutikker).
Mykenita serveres øyeblikkelig etter den er ferdig laget.
Foto/bartender: Knut Whist/Johanna Bøyum
Myken destilleri
Myken destilleri er kanskje det mest havutsatte destilleriet i Norge, 32 km fra fastlandet, ytterst på Helgelandskysten. Her har de produsert single malt whisky og gin siden 2014. Vinterstormer, saltsprøyt, stekende midtnattsol, og bruken av avsaltet sjøvann gjør dette til unike, norske produkter.