Portvinsgløgg
Oppskrift (6 personer)
3 dl Smith Woodhouse 2004 LBVP
1 ss sitronsaft
1 dl appelsinsaft
1 fl rødvin
6 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 kanelstenger
15 nellikspikre
2 stjerneanis
Portvinsgløgg
- Bland portvin, sitron og appelsinsaft og la det trekke på et lunt sted i 3 timer.
- Varm opp rødvinen på svak varme og rør inn sukkeret.
- Smak til med vaniljesukker.
- Fjern vinen fra varmen og tilsett portvinsblandingen.
- La alt trekke på et lunt sted i 10 minutter og server!
Her finner du oppskrift på eggelikør (eggnog)
PEPPERKAKER
Oppskrift (ca. 200 små / 20 store)
300 g romtemperert smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1ss ingefær
2 ss kanel
2 ts nellik
2 ts kardemomme
1ss natron
2 dl vann
900 g hvetemel
Fremgangsmetode: Rør smør , sukker og sirup sammen. Bland inn krydder, natron og vann og halvparten av melet. Arbeid så inn resten av melet i deigen på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten.
Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 200 grader til de er gyldne i ca. 8-10 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i kakeboks
Annet: Gir ca 200 små eller 20 store kaker