Portvinsgløgg

PortvinsgløggOppskrift (6 personer)

3 dl Smith Woodhouse 2004 LBVP
1 ss sitronsaft
1 dl appelsinsaft
1 fl rødvin
6 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 kanelstenger
15 nellikspikre
2 stjerneanis

Portvinsgløgg

  1. Bland portvin, sitron og appelsinsaft og la det trekke på et lunt sted i 3 timer.
  2. Varm opp rødvinen på svak varme og rør inn sukkeret.
  3. Smak til med vaniljesukker.
  4. Fjern vinen fra varmen og tilsett portvinsblandingen.
  5. La alt trekke på et lunt sted i 10 minutter og server!

Her finner du oppskrift på eggelikør (eggnog)

PEPPERKAKER

PepperkakerOppskrift (ca. 200 små / 20 store)

300 g romtemperert smør
5 dl sukker
1 dl sirup
1ss ingefær
2 ss kanel
2 ts nellik
2 ts kardemomme
1ss natron
2 dl vann
900 g hvetemel

Fremgangsmetode: Rør smør , sukker og sirup sammen. Bland inn krydder, natron og vann og halvparten av melet. Arbeid så inn resten av melet i deigen på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten.

Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 200 grader til de er gyldne i ca. 8-10 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i kakeboks

Annet: Gir ca 200 små eller 20 store kaker

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.