The Godai Negroni – IKI Oslo
Oppskrift
3 cl Natsu crafts gin
3cl Campari
3cl Mancino Sakura vermouth
1 stor isbit
Appelsin zest
- Legg is i ett rocksglass
- Fyll et mikseglass med is
- Hell gin, Campari og vermouth i mikseglasset
- Bruk en rørepinne og rør i ca. 30 sekunder. Ønsker du en tynnere Godai Negroni rører du lengre til du har ønsket utvanning.
- Hell ut isen fra rocksglasset og legg i den store isbiten
- Hell blandingen fra mikseglasset i rocksglasset
- Pynt med zest garnityr fra appelsin
- Godai Negroni fra IKI Oslo serveres øyeblikkelig etter den er ferdig laget.
Godai 五大
Innen Shinto budisme er Godai læren om de fem elementene:
Jord (chi), Vann (sui), Ild (ka), Vind (fu) og Rom (ku)
Elementene er knyttet til alle sider av livet. Inkludert i læren er de fem sansene i menneskets smaksplatter. Disse sansene består av smakene sur, bitter, salt, søtt og Umami. Det er her barsjefen Kim på IKI Oslo har hentet inspirasjonen sin til å utvikle deres signatur cocktail The Godai Negroni til barmenyen.
Negroni er bitter å søt i seg selv. Så når du benytter en floral vermouth og Natsu gin (destilert med Yuzu (Japansk sitrus frukt), matcha (finmalt grønn te) får vi de fem smakene og de fem elementene sier Kim, barsjef, IKI Oslo.
Foto/bartender: Knut Whist/Kim