Varm kakao med Fernet Branca Menta
Oppskrift (4 personer)
5 ss kakao 100 %
5 ss sukker
1 l lett-melk
16 cl Fernet Branca Menta
Pisket krem
- Ha kakao og sukker over i en kald kjele.
- Tilsett 1/3 av melken, visp det godt sammen til det blir en jevn masse.
- Sett kjelen på en middels varme. Pisk/rør kontinuerlig i massen, det skal ikke koke.
- Når det har blitt varmt, tilsetter du resten av melken i en tynn stråle samtidig som du visper dette godt inn.
- Fortsett og røre i kjelen frem til det har blitt varm kakao.
Pisket krem
Oppskrift
1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem i bolle. Den skal være litt fast, men ikke kornet.
Hell 4 cl Branca Menta i et passende krus. Hell over varm kakao mens du rører i kruset. Legg på et godt lag med krem på toppen og pynt gjerne med litt sjokolade.
Varm kakao med Fernet Branca Menta er en fantastisk variant på en voksen, varm kakao som smaker friskt av mint og urter.
Tekst/Foto: Knut Whist /Snorre Jøllanger / Studio Isidor
Lag vinterferiemat med barna
Noen retter gjør seg selv, andre kan gjenbrukes som glimrende turmat dagen derpå – og alle byr på matglede og kvalitetstid.
Tekst/Foto: Knut Whist /Snorre Jøllanger / Studio Isidor
Det handler om langrenn, snowboard, slalåm eller aking. Enten familien ferierer hjemme, på hytta eller tilbringer ferien på et høyfjellshotell er mat noe som sjeldent blir godt planlagt.
Spises gjør det gjerne først når barna er sultne. Da går det ofte i ferdigkjøpt mat eller frossen mat som lar seg tilberede i ovnen uten særlig tilsyn.
Ta heller med barna og lag vinterferiemat sammen. Her presenterer vi retter som enkelt lar seg tilberede og som barna kan være med på å forme.
Dette gir familien fin kvalitetstid sammen og ikke minst, lærer barna ekte matglede.
Her finner du oppskrifter på vinterferiemat!