Hold kaffen fersk med en lufttett kaffeboks
Kaffens forringelseprosess starter med en gang den utsettes for oksygen. Få ting kan måle seg med den herlige duften som stiger opp fra ny kaffe, enten du har malt den selv eller kjøpt den i butikken. Det mange ikke vet er at kaffens forringelseprosess starter med en gang den utsettes for oksygen. Det viktige blir å holde kaffen fersk frem til du skal bruke den. Legg kaffen i en lufttett kaffeboks. Kaffen bør oppbevares i et skap og ikke på kjøkkenbenken for å unngå at den blir utsatt for lys og med mindre du liker kaffe som smaker leverpostei og ost, bør du holde den vekk fra kjøleskapet. Tipset fra de fleste kaffeprodusenter er å oppbevare kaffen godt innpakket i originalemballasjen, og holde den unna lys. Bruk også gjerne en poselukker etter at posen er åpnet og brygg kaffen i løpet av noen få dager.
Foto: Moccamaster Nordic