Varm hvit sjokolade med appelsin

Oppskrift

Varm hvit sjokolade med appelsin

Oppskrift (4 personer)

200 gr. hvit sjokolade
1 l lett-melk
1 appelsin
Sjokolade eller kaneldryss
Pisket krem

  1. Ha 1/3 av melken i en kjele og varm den opp til ca. 40 grader.
  2. Knus sjokoladen i små biter og legg den i.
  3. Visp det godt sammen til du får en jevn masse.
  4. Sett kjelen på en middels temperatur og tilsett resten av melken.
  5. Pisk/rør kontinuerlig i massen til det blir varmt, den skal ikke koke.
  6. Fyll opp et passende kaffeglass med varm sjokolade.
  7. Skjer opp passe tykke skiver med appelsin. Klem ut litt appelsinsaft over sjokoladen og press hele skiven ned i glasset.
  8. Topp med pisket krem.
  9. Pynt med sjokolade eller kaneldryss, begge kan benyttes om det er ønskelig.
  10. Riv av litt appelsinskall med et zestjern, pynt og server.

Pisket krem

Oppskrift

1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.

Varm hvit sjokolade er litt midlere i smaken enn den med mørkere sjokolad. Sammen med appelsin, sjokolade og/eller kanel utgjør dette en frisk og søt varmende sjokolade drikk. Perfekt på påskefjellet!

Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.