Varm hvit sjokolade med appelsin
Oppskrift
Oppskrift (4 personer)
200 gr. hvit sjokolade
1 l lett-melk
1 appelsin
Sjokolade eller kaneldryss
Pisket krem
- Ha 1/3 av melken i en kjele og varm den opp til ca. 40 grader.
- Knus sjokoladen i små biter og legg den i.
- Visp det godt sammen til du får en jevn masse.
- Sett kjelen på en middels temperatur og tilsett resten av melken.
- Pisk/rør kontinuerlig i massen til det blir varmt, den skal ikke koke.
- Fyll opp et passende kaffeglass med varm sjokolade.
- Skjer opp passe tykke skiver med appelsin. Klem ut litt appelsinsaft over sjokoladen og press hele skiven ned i glasset.
- Topp med pisket krem.
- Pynt med sjokolade eller kaneldryss, begge kan benyttes om det er ønskelig.
- Riv av litt appelsinskall med et zestjern, pynt og server.
Pisket krem
Oppskrift
1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.
Varm hvit sjokolade er litt midlere i smaken enn den med mørkere sjokolad. Sammen med appelsin, sjokolade og/eller kanel utgjør dette en frisk og søt varmende sjokolade drikk. Perfekt på påskefjellet!
Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist