Varm hvit sjokolade
– med lakris og flaksalt
Oppskrift (4 personer)
200 gr. hvit sjokolade
1 l lett-melk
16 cl Pure Lakrids*
Maldon flaksalt
Lakris eller sjokoladedryss
Pisket krem*
- Ha 1/3 av melken i en kjele og varm den opp til ca. 40 grader.
- Knus sjokoladen i små biter og legg den i.
- Visp det godt sammen til du får en jevn masse.
- Sett kjelen på en middels temperatur og tilsett resten av melken.
- Pisk/rør kontinuerlig i massen til det blir varmt, den skal ikke koke.
- Fyll opp et passende kaffeglass med varm sjokolade.
- Hell i 4 cl Pure Lakrids.
- Tilsett 1 krm* med flaksalt og rør et par ganger.
- Topp med pisket krem.
- Pynt med lakris eller sjokoladedryss, begge kan benyttes om det er ønskelig.
- Ha gjerne litt flaksalt på toppen.
Server varm hvit sjokolade med lakris og flaksalt med ekstra flaksalt og Pure Lakrids ved siden av så gjestene kan justere smaken slik de vil ha den selv. Eventuelt kan gjestene montere drinken selv.
* krm betyr kryddermål som tilsvarer 1/5 av en teskje.
Oppskrift
1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.
Varm hvit sjokolade med lakris og flaksalt
Med Pure Larkrids og flaksalt i denne sjokoladen får du en fantastisk velsmakende og dessertlignende eliksir for de som elsker lakris.
*Pure Lakrids er bestillingsvare på vinmonopolet. Den produseres i Danmark. Den inneholder 16,4% alkohol og byr på fantastisk ekte lakrissmak som passer ypperlig til drikker og desserter.
Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist