Varm lys sjokolade med bourbon og chili
Oppskrift (4 personer)
200 gr. lys kokesjokolade
1 liter lett-melk
16 cl Woodford Reserve Distiller’s Select (Bourbon)*
1 rød chili
- Kutt opp en rød chili i små terninger.
- Knus kokesjokoladen og ha den opp i en passende kjele.
- Tilsett 1/3 del av melken, varm opp og vips det sammen til en jevn masse.
- Tilsett resten av melken og tilsett den oppskjærte chilien.
- Varm opp til kokepunktet under jevn omrøring og ta den av platen.
- Fyll opp et passende glass og tilsett 4 cl bourbon.
- Topp med pisket krem som er litt rennende i konsistensen.
- Pynt med frisk oppkuttet chili uten frø og server.
Tips: Ønsker du litt ekstra kick i varm sjokolade med bourbon og chili kan du med hell benytte litt kajennepepper etter smak og behag. Det gir en varmende og heftig avslutning på en nydelig voksen varm sjokolade.
*Woodford Reserve Distiller’s Select er en rund, myk amerikansk Whiskey med kompleks smak av honning, tørket kirsebær, toffee, lær, kakao, vaniljekrem, mynte og butterscotch med en krydret avslutning som passer utmerket i sjokolade med bourbon og chili/kajennepepper. Bestillings utvalget på vinmonopolet.
Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist