Vin – anbefalinger og redaksjonelle saker
Toppårgang fra klassisk burgundhus
Klassiske burgundere skal være lagringsdyktige og ha en syrestruktur som gir vin med potensial for lagring. De skal vise frem potensialet i druene, vinmarkene og i hver enkelt årgang. Naturen er ansvarlig for hva hver enkelt vin vil bli og 2014 er årgangen hvor kvaliteten er høy og avlingen liten, også for denne ypperlige chardonnayen!
Derfor er chablis perfekt til sjømat
Få viner passer bedre til fisk og sjømat enn Chablis. I spekteret fra frisk og ukomplisert Petit Chablis til kompleks og smaksrik Grand Cru, kan du finne vinfølge til de fleste sjømatretter. Svaret finner du så langt tilbake som 155 millioner år da hele vindistriktet lå under vann.
Tradisjonsrik chardonnay fra Chablis
En lang rekke franskmenn med sans for kvinner med arverett til vinmarker går som en rød tråd gjennom J. Moreau & Fils over 200 år lange historie. I dag er det en kvinne som står i bresjen for vinhusets rene, syrefriske og klassiske viner og ukens vin er intet unntak. Hennes St. Bris er et ypperlig valg i sommervarmen til østers og annen sjømat i tillegg til fisk og hvitt kjøtt.
Elegante bobler
Vi feirer all den gode sjømaten vi har tilgang på akkurat nå med litt gode franske bobler – og ja, bobler passer ypperlig sammen med mat. Dette er riktignok ikke en champagne i ordets rette forstand da den er produsert rett utenfor området, men vinmakeren er 6. generasjon i rekken av ekte champagnemakere.