Elegante bobler
– Charles de Fère Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut
Vi feirer all den gode sjømaten vi har tilgang på akkurat nå med litt gode franske bobler – og ja, bobler passer ypperlig sammen med mat. Dette er riktignok ikke en champagne i ordets rette forstand da den er produsert rett utenfor området, men vinmakeren er 6. generasjon i rekken av ekte champagnemakere.
Grunnleggeren av Charles de Fère Cristophe Barbe, startet sin produksjon i 1980 i Fère-en Tardenois, som ligger nordvest for Reims. Han ønsket å best mulig ivareta 5 generasjoners kunnskap om vindyrking fra Champagne. Hans kunnskap om og lidenskapen for håndverket og yrket har gitt vinen betegnelsen Premium Musserende vin.
Charles de Feres viner er laget av druer fra forskjellige områder i Frankrike. Dette gir vinhuset maksimum fleksibilitet når de produserer viner, og garantert topp kvalitet. Deres husstil er nemlig å høste vin fra områder som gir druer med både friskhet og eleganse samt modne druer som gir rundhet. De høster derfor fra både nordlige og sørlige områder.
Cristophe Barbe har flere ganger uttalt at en vinmakers blanding av vin er som fin kunst der man skal kunne gjenkjenne produsentens identitet.
Hans Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut har en frisk smak med god fylde. Aroma av pære og eple og meget fine elegante bobler. Vi synes den passer ypperlig til alt av sjømat, men fungerer også utmerket til lyst kjøtt kylling og svin.
Vinmonopolnummer 1551801
Charles de Fère Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut
Pris: 109,90 kr
Bestill vinen her
Tekst og foto: Kulinarisk.no / Monica Friedrich