Vin til pinnekjøtt
Tre favorittviner til pinnekjøtt
Pinnekjøtt er både salt, fett og smaksrikt. Vinen du velger til bør derfor ha konsentrerte aromastoffer, eller nok smak, slik at den ikke forsvinner mot maten. Den bør også være frisk, siden friskheten dempes av fettet og saltet i kjøttet. Her er våre tre favoritter denne julen!
Chianti Classico 2013, Castello de Meleto, Toscana-Italia
Dette er en klassisk fyldig Chianti som passer ypperlig til tung og rustikk mat som pinnekjøtt. Den har et godt kirsebærpreg og en lang fin avslutning.
Vinmonoplonummer: 18729 (Bestillingsutvalget)
Pris: 179,90 kr
MALPEI Malvasia Volcanica 2015
Foretrekker du hvitvin til pinnekjøttet er den vulkanske vinen Malpei Malvasia Volcanica fra Lanzarote et spennende valg. Den har flott syre og fruktkonsentrasjon som sammen med en mineralitet bidrar med en ekstra røkt dimensjon.
Vinmonopolnummer: 3907401
Pris: 174,90 kr
STONEWOOD Pinot Noir
Stonewood Pinot Noir fra California, er en nyhet på det norske markedet som er litt rundere, bløtere og fruktigere enn pinot noirer fra Europa. Derfor passer den også veldig godt til salt og røkt mat.
Vinmonopolnummer: 5468701
Pris: 139.90
Her finner du flere vinanbefalinger til julmat!
Her finner du oppskrift på pinnekjøtt etter Hellstrøms metode!
Foto/Styling: Monica Friedrich Johannesen/Kjersti Edvartsen