Våre beste vinanbefalinger til julematen
Så mye tid som vi legger ned i å lage julematen, er det synd å velge feil vin til. Vin skal komplimentere og øke smaksbildet, ikke krasje det. Vi har smakt oss gjennom ulike viner til de typiske norske julerettene og gir deg her våre beste anbefalinger.
Tre favorittviner til pinnekjøtt!
Pinnekjøtt er både salt, fett og smaksrikt. Vinen du velger til bør derfor ha konsentrerte aromastoffer, eller nok smak, slik at den ikke forsvinner mot maten. Den bør også være frisk, siden friskheten dempes av fettet og saltet i kjøttet. Her er våre tre favoritter denne julen!
Våre vinfavoritter til årets juleribbe!
Lurer du på hvilken vin du skal velge til juleribba? Her har du våre beste forslag!
Ribbe er fortsatt den mest populære julematen. Stadig flere av oss foretrekker vin til, men hva skal du velge? Her trenger du en vin med syrefriskhet for å balansere fettet og fylde for å balansere tilbehør som surkål og rødkål. Både hvite og røde viner er godt til ribbe.