Amarula vanilla spice ostekake
– med bringebær og sitron
Oppskrift (30 cm kakeform)
Ostekakebunn
450 g Gjendekjeks
150 g Setersmør
1. Smelt smøret og bland inn knust kjeks.
2. Fordel massen i en rund kakeform (30cm i diameter).
3. Sett i kjøleskapet for kjøling i minimum 30 minutter.
Fyll til ostekake
1 pk sitrongele
200 g Philadelphia ost naturell
3 dl Kremfløte
1,5 dl Seterrømme
1,5 dl Amarula vanilla spice cream
100 g Melis
1. Kok opp 2,5dl vann og pisk inn gelepulver.
2. Når satsen er avkjølt i noen minutter blander du inn Philadelphia ost, seterrømme, melis og Amarula vanilla spice. Rør ut alle evt. klumper.
3. Pisk kremfløten til en myk krem, ikke for fast. Vend kremen inn i ostemassen. Pass på at det blir jevnt, uten at kremen faller sammen.
4. Hell massen over kjeksbunnen og sett ostekaken til kjøling i minimum 3-4 timer, gjerne over natten om du har tid til det.
Gelelokk til ostekake
1 pk bringebærgele
1 kurv bringebær
1. Kok opp 3dl vann og pisk inn gelepulver. Avkjøl så mye som mulig uten at geleen stivner.
2. Hell den avkjølte satsen over kaken og pynt med bringebær.
3. Sett kaken til kjøling i minimum 2-3 timer.
Dette er en rask og nydelig ostekake som de fleste voksne forsyner seg flere ganger av. Den er rask og lage, men trenger kjøling i noen timer. Lag den gjerne dagen før den skal serveres. Smakene fra Amarulaen er milde og gir ostekaken god motstand og fylde.
Tips: Dette er en ostekake som ikke skal stå alt for lenge ute i varmen. Sett den tilbake i kjøleskapet, hvis det er kake igjen. Du kan også servere Amarula vanilla spice crem som avec over en isbit. Skulle du ønske å lage kaken uten Amarula bruker du 3dl seterrømme i denne oppskriften.
Foto/tekst: Knut Whist