Banankake
Oppskrift banankake
3 egg
300 g sukker
400 g hvetemel
200 g smeltet smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
3 knuste modne bananer
Banankake :
Forvarm ovnen til 200 grader, og dekk en langpanne med bakepapir. Pisk egg og sukker sammen, tilsett smøret og sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og natron i røren. Mos bananene godt med en gaffel og tilsett dem og melken i røren. Stekes i 35-45 minutter. Sjekk med en tannpirker om kaken er ferdig. Kaken pyntes med siktet melis.
Tips: Hakk gjerne mørk/lys kokesjokolade og nøtter å ha det i røren avslutningsvis for en mer spennende banankake.
BROWNIES
Oppskrift brownies i langpanne ca 30 x 20 cm
200 g kokesjokolade, gjerne mørk
230 g smør
130 g hvetemel
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 egg
Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme til det er helt smeltet, tilsett sukkeret og bland godt. Rør inn et og et egg om gangen i sjokolade/smørblandingen. Rør ca ½ minutt etter hvert egg. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker og rør dette godt sammen. Tøm røren i en liten bakepapirkledd langpanne på ca 30 x 20 cm, og stek på 160 grader i ca. 30 minutter. Browniesne skal være litt seige i midten og sprø på toppen. Denne oppskriften egner seg godt til å fryse, men disse er så gode så vi tviler på at det blir noen igjen å fryse …
Pynt gjerne med litt melis.
Dette er kanskje verdens beste browniesoppskrift!
red. Banankake