Coca colakake
Oppskrift
½ l sukker
½ l hvetemel
3 ½ dl minimarshmallows
110 g smør
1 ¼ dl solsikkeolje
3 ss mørk kakao
2 ½ dl Coca cola
1 ts natron
1 ¼ dl matfløte
2 egg
1 ts ekte vaniljeekstrakt
Glasur:
110 g smør
3 ss kakao
6 ss Coca cola
½ l melis
1 ts ekte vaniljeekstrakt
Coca colakake:
Forvarm ovnen til 180 °C. Sikt hvetemel og sukker i en bakebolle og rør marshmallowene godt inn. Sett til side.
Varm opp smør, olje, kakao og Coca cola i en tykkbunnet gryte og la blandingen koke opp. Hell den direkte over i melblandingen og bland alt godt sammen. Løs opp natronen i matfløten og tilsett dette i røren sammen med eggene og vaniljeekstrakten. Bland alt godt sammen igjen.
Smør en 20×30 cm langpanne med litt smør og hell i røren. Stek kaken i ca. 45-50 minutter til den har en tørr og fin overflate.
Mens kaken er i ovnen lager du glasuren. Hell melisen i en bakebolle. Hell smør, kakao og cola i en gryte og kok opp. Hell blandingen over melisen og rør godt. Når glasuren er glatt tilsetter du vaniljeekstrakten.
Når kaken er ferdig heller du glasuren over mens kaken er i formen, og lar den avkjøle seg i romtemperatur.
Coca colakake – den er fuktig, litt klissete og forførende god. God helg,
Her finner du flere oppskrifter på kake!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen