Formkake med sitron
Oppskrift formkake med sitron
200 g smør
200 g sukker
4 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Skall av 1 økologisk sitron, finrevet
Saft av ½ økologisk sitron
Visp smør og sukker hvitt og og visp deretter inn eggene, ett om gangen. Visp inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Til slutt visper du inn sitronskall og sitronsaft. Hell røren til formkaken i en smurt brødform og stek på nederste rille ved 180 grader i 25-30 minutter.
Glasur til formkake med sitron:
3 dl melis
3 ss vann
Visp vannet inn i melisen. Glasuren skal være være tykk, men litt rennende.
Formkake med sitron som er toppet med glasur smaker friskt, godt og søtt.
Sitronformkake
FROKOSTMUFFINS
Oppskrift (9 muffins)
2 1/2 dl lunken melk
2 store egg
2 1/2 dl hvetemel
2 ss smeltet smør + ekstra til å smøre formene med
1/4 ts salt
1 dl revet parmesan
2 ts finhakket fersk timian
Forvarm ovnen til 230 º. Pensle muffinspannen med smeltet smør (hvis du bruker bakepapir som vi har gjort her, er det ingen grunn til å pensle med smør. Har du ikke muffinspanne, kan du bruke muffinsformer av papir. Når ovnen er varm, setter du muffinspannen i ovnen i ca. 5 minutter.
Pisk eggene og tilsett melk, smeltet smør, mel og salt og bland godt. Tilsett timian og ost og bland godt. Senk temperaturen i stekeovnen til 200 º. Hell røren i muffinsformene og stek muffinsene på midterste rille i 30-35 minutter eller til de har fått en gylden farge.