Havregrynkake med blåbær

Havregrynkake med blåbærOppskrift havregrynkake

2,5 dl havregryn
2 dl vann
115 g smør
115 g sukker
115 g brunt sukker
2 ts vaniljesukker
2 store egg
85 g mel
1 ts bakepulver
½ tss salt
200 g blåbær
½ dl grove havregryn
3 ss sukker

Havregrynkake med blåbær
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland havregryn og vann i en bolle og la det trekke i 5-8 minutter.
Ha smør, sukker, brunt sukker og vaniljesukker i en annen arbeidsbolle.
Pisk med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig, ca. 3-5 minutter.

Tilsett eggene et om gangen og pisk godt mellom hvert.
Tilsett deretter havregrøten.

Bland mel, bakepulver og salt sammen.
Sikt det i deigen og pisk det sammen, men bare til deigen er jevn.
Vend halvparten av blåbærene forsiktig inn i deigen.

Smør en liten ildfast form og fordel deigen jevnt i den.

Dryss resten av blåbærene over toppen, og trykk dem litt ned i deigen.
Dryss grove havregryn og sukker på toppen.

Stek kaken i ca. 40 minutter.

La den avkjøle i formen.

Spis den lun og server gjerne havregrynkake med blåbær med pisket krem eller vaniljeis.

Her finner du flere kakeoppskrifter!

Foto: Monica Friedrich Johannessen

Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.