Havregrynkake med blåbær
Oppskrift havregrynkake
2,5 dl havregryn
2 dl vann
115 g smør
115 g sukker
115 g brunt sukker
2 ts vaniljesukker
2 store egg
85 g mel
1 ts bakepulver
½ tss salt
200 g blåbær
½ dl grove havregryn
3 ss sukker
Havregrynkake med blåbær
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland havregryn og vann i en bolle og la det trekke i 5-8 minutter.
Ha smør, sukker, brunt sukker og vaniljesukker i en annen arbeidsbolle.
Pisk med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig, ca. 3-5 minutter.
Tilsett eggene et om gangen og pisk godt mellom hvert.
Tilsett deretter havregrøten.
Bland mel, bakepulver og salt sammen.
Sikt det i deigen og pisk det sammen, men bare til deigen er jevn.
Vend halvparten av blåbærene forsiktig inn i deigen.
Smør en liten ildfast form og fordel deigen jevnt i den.
Dryss resten av blåbærene over toppen, og trykk dem litt ned i deigen.
Dryss grove havregryn og sukker på toppen.
Stek kaken i ca. 40 minutter.
La den avkjøle i formen.
Spis den lun og server gjerne havregrynkake med blåbær med pisket krem eller vaniljeis.
Her finner du flere kakeoppskrifter!
Foto: Monica Friedrich Johannessen
Styling: Kjersti Edvartsen