Osteiskake
Oppskrift osteiskake (6-8 personer)
3 eggeplommer
2 dl sukker
200 g philadelphiaost
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
4-5 søte kjeks (bixit eller lignende)
Knus kjeks og legg i bunnen av formen.
Bland først eggeplommer og sukker, deretter blander du inn osten. Pisk fløte og vaniljesukker til krem og bland det forsiktig sammen med osteblandingen. Hell det hele over kjeksbunnen og sett kaken i fryseren. Når den har stivnet, er den klar til servering sammen med friske bær eller som vist på bildet bringebærsaus.
Bringebærsaus: til osteiskake
300 g frosne bringebær
1 dl vann
1 dl sukker
Kok opp vann og tilsett sukker og rør til sukkeret er oppløst. Hell laken i en hurtigmikser eller en food processor. Hell halvparten av bærene i og kjør det hele sammen til en jevn saus. Sil sausen, slik at du blir kvitt de små frøene fra bringebærene. Tilsett de hele bærene og server sausen når bærene er tint.
Vi forbereder oss på kos i solveggen til helgen. Da passer det godt med en lekker og god osteiskake med bringebærsaus.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz