Ostekake med kremsaus
Ostekakeoppskrift
2 1/2 dl grahamkjeks
6 ss smeltet smør
1 ss brunt sukker
500 g kremost
1 dl kremfløte
1 dl brunt sukker
2 ss hvetemel
4 egg
1 vaniljestang
Saus:
2 1/2 dl kremfløte
1 ss akasiehonning
Ostekake med kremsaus:
Knus kjeksen i en blender, smelt smøret og hell det over kjekssmulene. Tilsett sukker og blend sammen. Press deigen i kakeformen og sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet. Det er viktig at alle ingrediensene til fyllet er romtempererte. Visp kremost og sukker godt sammen. Tilsett deretter eggene, et om gangen. Tilsett så kremfløte, hvetemel og frøene fra vaniljestangen. Visp videre på lav hastighet. Dekk utsiden av springformen med aluminiumfolie godt slik at den ikke slipper inn vann. Hell fyllet i formen, og plasser den i en dyp langpanne. Sett den i en 170 graders forvarmet ovn og hell varmt vann i langpannen. Stek kaken i 60 minutter. Legg etterhvert bakepapir over kaken, så unngår du at den blir brun på toppen. Kok opp kremfløte og tilsett honning, rør til den er oppløst. Server sausen til kaken.
Hvem klarer å motstå en deilig ostekake med kremsaus? Denne serveres med varm kremfløte tilsatt honning.
Her finner du flere oppskrifter på kake!