Påskekake med appelsin
Oppskrift
2 appelsiner
250 g malte mandler
250 g sukker
3 ts vaniljesukker
1 ts natron
6 egg
Fremgangsmetode: Kok appelsinene til de er myke. Det tar ca. 1 time. Deretter lar du de avkjøle seg.
Fjern den hvite strengen i midten av appelsinene og kjør dem i en blender til de er most. Bland appelsinmos, malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron sammen. Tilsett eggene et om gangen mens du rører godt.
Hell røren i en bakepapirkledd rund form på ca. 24 cm i diameter. Stek kaken til den er gjennomstekt på 180 ˚C i ca. 1 time og avkjøl kaken i formen.
Dryss gjerne litt melis over kaken når du serverer den, eller lag en glasur av melis og appelsinsaft.
Ev. pynt påskekake med appelsin med revet appelsinskall, raspet sjokolade eller hakkede nøtter.