Påskekake med appelsin

Oppskrift

2 appelsiner
250 g malte mandler
250 g sukker
3 ts vaniljesukker
1 ts natron
6 egg

Fremgangsmetode: Kok appelsinene til de er myke. Det tar ca. 1 time. Deretter lar du de avkjøle seg.
Fjern den hvite strengen i midten av appelsinene og kjør dem i en blender til de er most. Bland appelsinmos, malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron sammen. Tilsett eggene et om gangen mens du rører godt.

Hell røren i en bakepapirkledd rund form på ca. 24 cm i diameter. Stek kaken til den er gjennomstekt på 180 ˚C i ca. 1 time og avkjøl kaken i formen.
Dryss gjerne litt melis over kaken når du serverer den, eller lag en glasur av melis og appelsinsaft.
Ev. pynt påskekake med appelsin med revet appelsinskall, raspet sjokolade eller hakkede nøtter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.