Sjokoladekake med appelsinsirup
Oppskrift sjokoladekake
300 g mel
175 g sukker
175 g melk
1 dl luktfri vegetabilsk olje
1 egg
2 toppede ss kakaopulver
1 ss vaniljesukker
Skallet av 1 appelsin
1 ts bakepulver
Appelsinsirup
1 1/2 dl vann
50 g sukker
2 ss honning
Saften og skallet av 1 appelsin
30 ml appelsinlikør
1 vaniljestang
1 kanelstang
3 kardemommefrø
Sjokoladekake :
Bland alle ingrediensene til kaken med en håndmikser til en glatt røre og hell den i en smurt ildfast form eller en kakeform på 20-30 cm. Stek ved 170 grader i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles og drypp sirupen over. Sjokoladekake skal hvile i 15 minutter før du skjærer i den .
For å lage sirupen heller du vann og sukker i en gryte, og lar det koke opp. Del vaniljestangen på langs, og tilsett resten av krydderne. Kok videre i 10-15 minutter. Tilsett deretter appelsinsaft og honning, og kok i 5 minutter.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!
Overraske noen du er glad i på Valentine’s Day? Kombinasjonen av appelsin- og sjokoladesmak i denne kaken er nydelig!