Sjokoladekake uten mel
Oppskrift sjokoladekake uten mel
275 g 70 % mørk sjokolade
210 g smør
5 ekstra store egg
275 g sukker
Sjokoladekake uten mel:
Smelt sjokolade og smør sammen i en bolle over vannbad. Pisk eggene sammen med sukkeret i minst 5 minutter. Vend den smeltede sjokoladesmørmassen med eggesukkermassen i en annen bolle, og hell det hele i en springform på ca. 22 cm i diameter kledd med bakepapir. Dekk springformen med aluminiumsfolie. Sett springformen opp i en større springform eller langpanne, og hell kokende vann i, slik at det når halvveis opp rundt springformen med sjokoladekaken i.
Bak i ‘vannbadet’ i ovnen ved 170° (20° mindre hvis varmluft) i ca. 1 time og 15 min. Kaken er ferdig når den har satt seg og ikke klistrer på fingrene når man tar på midten av kaken. Avkjøl sjokoladekaken helt før servering. Server sjokoladekaken vaniljesaus og ev. litt ferske bringebær.
Her finner du oppskrift på vaniljesaus
Sjokoladekake uten mel smaker utrolig godt. Etter at du har laget den kan du og muligens andre kose seg med den i flere dager. Mektig godt dette altså :)