Suksessterte
Oppskrift
Nøttebunn
4 eggehviter
250 g mandler eller hasselnøtter (eller en blanding av begge)
150 g melis
Gul krem
4 eggeplommer
125 g sukker
1 dl kremfløte
1 vaniljestang (kan erstattes med 1 ts vaniljesukker)
150 g smør, romtemperert
Suksessterte:
Mal nøttene/mandlene og bland inn melis. Skill eggehvitene fra eggeplommene, og pisk hvitene stive. Vend mandel/melis-massen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene og fordel massen i en smurt form på 24 cm. Stekes på 160° i nedre del av ovnen i 30-35 minutter.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene med en kniv. Bland eggeplommene, sukker, kremfløte, og vaniljefrøene i en kjele, og kok opp under middels varme under omrøring til kremen tykner. Avkjøl kremen og bland inn det romtempererte smøret. Fordel kremen på den avkjølte kakebunnen. Dekorer gjerne suksessterte med smeltet/raspet sjokolade, nøtter eller bær og sett kaken kjølig en time slik at den får satt seg.
Her finner du flere oppskrifter på kake!