Bananbrød
Oppskrift bananbrød
4 ss smeltet salt smør
4 store bananer
1 egg, vispet
170 g sukker
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
Forvarm ovnen til 170 grader.
Bananbrød:
Mos bananene i en stor bolle, og rør deretter inn sukker, deretter egg og bland godt sammen. Rør inn smøret til slutt.
Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Vend forsiktig inn litt og litt mel, akkurat så lenge at du ikke ser melet i blandingen lengre. For lenge og brødet blir steinhardt!
Hell i en brødform og stek i ca. en time. Stikk en tannpirker i brødet for å se om det er ferdig. Tannpirkeren skal ikke ha noe deig på seg! Bananbrød skal være gylne på toppen.
Ta brødet ut av ovnen og la det avkjøle seg i 5-6 minutter før du tar det ut av formen. Voila!
Skal du lagre det, lar du det avkjøle seg i 15 minutter før du pakker det godt inn i plastfolie og legger det i kjøleskapet.
Tekst og foto: Monica Friedrich
Oppskriften er levert i samarbeid med Oslovelos, du kan lese mer om vårt besøk her: mens du venter