Berlinerboller med bringebærsyltetøy
Oppskrift
100 g smør
2 dl melk
50 g gjær
4 egg
4 ss sukker + ekstra til å rulle bollene i
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
600 g hvetemel
Olje til fritering
Bringebærsyltetøy
Melis til pynt
Berlinerboller med bringebærsyltetøy
Smelt smøret i en liten gryte. Tilsett melk og varm opp blandingen til 37 grader. Løs opp gjæren i væsken og visp inn eggene. Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin. Dryss deretter litt mel over deigen, dekk den med plastfilm og la den heve til dobbel størrelse. Slå sammen og kjevle ut deigen til den er ca. 2 cm på en godt melet bakeflate. Trykk ut passe store sirkler med en utstikker eller et glass.
Etterhev berlinerbolleene i 15 minutter.
Varm opp oljen til 165 grader. Ta bollene forsiktig opp og legg dem i den varme oljen. Stek dem gylne og snu dem underveis. Rull de nystekte bollene i sukker. Fyll syltetøy i en sprøytepose og fyll de ferdigstekte bollene så er de klare til servering.
Av og til er vi i det nostalgiske hjørnet og får lyst på noe godt som minner oss om barndommen. I dag er det berlinerboller fylt med bringebærsyltetøy som gjelder!
Her finner du flere oppskrifter på bakst!
FOCACCIA
Oppskrift focaccia i langpanne
30 fersk gjær
2 ss honning
6 dl lunkent vann
1 kg hvetemel
1 ss salt
1 dl olivenolje
1 ss havsalt
1 ss tørket rosmarin
100 g sorte oliven
Focaccia:
Rør ut gjær og honning i det lunkne vannet.
Jobb inn mel og salt.
Elt deigen godt sammen.
Dekk til deigen og la den heve i 1 time på et lunt sted.
Ta deigen ut på benken og elt den godt.
Legg den i en smurt langpanne og press den ut med hendene slik at den dekker hele pannen.
Etterhev i 20 minutter.
Drypp olivenolje over og dryss på havsalt og rosmarin.
Dytt deretter olivenene ned i deigen med jevne mellomrom.
Stek focaccia ved 180 grader i 15-20 minutter. Skjær den i firkanter og server.