Berlinerboller med bringebærsyltetøy

Berlinerboller med bringebærsyltetøyOppskrift

100 g smør
2 dl melk
50 g gjær
4 egg
4 ss sukker + ekstra til å rulle bollene i
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
600 g hvetemel
Olje til fritering
Bringebærsyltetøy
Melis til pynt

Berlinerboller med bringebærsyltetøy
Smelt smøret i en liten gryte. Tilsett melk og varm opp blandingen til 37 grader. Løs opp gjæren i væsken og visp inn eggene. Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin. Dryss deretter litt mel over deigen, dekk den med plastfilm og la den heve til dobbel størrelse. Slå sammen og kjevle ut deigen til den er ca. 2 cm på en godt melet bakeflate. Trykk ut passe store sirkler med en utstikker eller et glass.

Etterhev berlinerbolleene i 15 minutter.

Varm opp oljen til 165 grader. Ta bollene forsiktig opp og legg dem i den varme oljen. Stek dem gylne og snu dem underveis. Rull de nystekte bollene i sukker. Fyll syltetøy i en sprøytepose og fyll de ferdigstekte bollene så er de klare til servering.

Av og til er vi i det nostalgiske hjørnet og får lyst på noe godt som minner oss om barndommen. I dag er det berlinerboller fylt med bringebærsyltetøy som gjelder!

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

FOCACCIA

FocacciaOppskrift focaccia i langpanne

30 fersk gjær
2 ss honning
6 dl lunkent vann
1 kg hvetemel
1 ss salt
1 dl olivenolje
1 ss havsalt
1 ss tørket rosmarin
100 g sorte oliven

Focaccia:
Rør ut gjær og honning i det lunkne vannet.
Jobb inn mel og salt.
Elt deigen godt sammen.
Dekk til deigen og la den heve i 1 time på et lunt sted.
Ta deigen ut på benken og elt den godt.
Legg den i en smurt langpanne og press den ut med hendene slik at den dekker hele pannen.
Etterhev i 20 minutter.
Drypp olivenolje over og dryss på havsalt og rosmarin.
Dytt deretter olivenene ned i deigen med jevne mellomrom.
Stek focaccia ved 180 grader i 15-20 minutter. Skjær den i firkanter og server.

Focaccia

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.