Blåbærmuffins
Oppskrift
250g smør romtemperert
2 dl sukker
2 dl brun sukker
6 dl hvetemel
2 dl melk
3 ts bakepulver
4 store egg
1 ts vaniljeekstrakt
Ca. 150g med frosne blåbær
Blåbærmuffins:
Pisk smør og sukker hvitt, og pisk deretter inn ett egg om gangen.
Pisk vaniljeekstrakt, siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn i egg/sukker- blandingen vekselsvis med melken.
Rør inn de frosne blåbærene forsiktig og fyll muffinsformer 3/4 fulle.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 20-25 minutter. (Best resultat får du hvis du bruker et muffinsbrett i stål under papirformene slik at de ikke flyter utover, og lar dem avkjøles i 10-15 minutter på muffinsbrettet).
Blåbærmuffins kan fryses. Pakk dem inn i plast før du legger dem i fryseren og lar dem få lov til å tine i plasten når du tar dem ut. Da vil de være saftige og gode når du skal spise blåbærmuffinsene.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!