Bordstabel

Oppskrift (ca. 40 stykk)

Deig
1 stk egg
125 g sukker
1 ss kremfløte
125 g meierismør
250 g hvetemel

Fyll til bordstabel
2 stk eggehvite
3 ss sukker
125 g skåldede, malt mandler

Fremgangsmetode 
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett fløten mot slutten av piskingen.
Smuldre smøret i det meste av melet og bland eggedosisen inn. Ikke rør for mye for da kan deigen bli kort og vanskelig å trille.
Sett deigen kaldt for å hvie noen timer eller natten over.

Lag fyllet til bordstabel
Pisk eggehvitene nesten stive og tilsett sukkeret, pisk videre til det blir en luftig marengs.
Rør forsiktig inn de malte, skåldede mandlene.

Kjevle ut deigen til en tynn, rektangulær leiv, ca 2 mm tykk.
Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca 3 x 10 cm stor.
Legg på en stripe med fyll langs midten av kakene. Bruk gjerne en sprøytepose.
Stek kakene på180 °C til de er lys gylne.
Avkjøl bordstabel på rist.

Annet: Oppskriften gir ca. 40 bordstabel

Her finner du flere oppskrifter på julebakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.