Bordstabel
Oppskrift (ca. 40 stykk)
Deig
1 stk egg
125 g sukker
1 ss kremfløte
125 g meierismør
250 g hvetemel
Fyll til bordstabel
2 stk eggehvite
3 ss sukker
125 g skåldede, malt mandler
Fremgangsmetode
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett fløten mot slutten av piskingen.
Smuldre smøret i det meste av melet og bland eggedosisen inn. Ikke rør for mye for da kan deigen bli kort og vanskelig å trille.
Sett deigen kaldt for å hvie noen timer eller natten over.
Lag fyllet til bordstabel
Pisk eggehvitene nesten stive og tilsett sukkeret, pisk videre til det blir en luftig marengs.
Rør forsiktig inn de malte, skåldede mandlene.
Kjevle ut deigen til en tynn, rektangulær leiv, ca 2 mm tykk.
Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca 3 x 10 cm stor.
Legg på en stripe med fyll langs midten av kakene. Bruk gjerne en sprøytepose.
Stek kakene på180 °C til de er lys gylne.
Avkjøl bordstabel på rist.
Annet: Oppskriften gir ca. 40 bordstabel
Her finner du flere oppskrifter på julebakst!