Brune pinner
Oppskrift (ca. 40 brune pinner)
200 g farin
1 eggeplomme (behold eggehviten til pensling)
200 g smør
1 ts kanel
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g siktet hvetemel
Hakkede mandler til pynt
Brune pinner:
Fremgangsmetode: Pisk smør og sukker hvitt, tilsett eggeplomme, sirup,vaniljesukker, natron, kanel, og siktet hvetemel og bland godt sammen til en fin deig. La deigen stå 1 time å svelle.
Del deigen i 6 biter, og rull den ut til pølser som du trykker flate på en bakepapirkledd stekeplate, og pensler med eggehvite. Strø mandelbitene over.
Når kakene er ferdigstekte skjærer du opp pølsene i små strimler på skrå.
Tid og ovn: Stek brune pinner midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.
BERLINERKRANSER
Oppskrift
2 kokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
125 g sukker
250 g usaltet meierismør, romtemperert
350 g siktet hvetemel
2 halvpiskede eggehviter
Fremgangsmetode: Hardkok 2 egg og ta ut plommene. Press de kokte eggeplommene gjennom en sil, og pisk sukker, 2 kokte, og 2 rå eggeplommer til eggedosis. Elt i hvetemel og smør vekselsvis til du har en fast deig og sett den kaldt til neste dag. Rull strimler (ca. 10-14 cm lang) og form dem som en krans, hvor endene krysser hverandre nederst. Pensle de med halvpisket eggehvite og strø over perlesukker.
Tid og ovn: Stek kakene lysegule på smurt eller bakepapirkledd plate midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.
Annet: Avkjøl kakene helt før du legger dem i en tett boks
INGEFÆRNØTTER
Oppskrift (Ca. 75 kaker)
200 g sukker
200 g smør, romtemperert
1 1/4 dl fløte
1 1/4 dl sirup
1/2 kg hvetemel
1 1/4 ts natron
1 ts malt ingefær
10 sitrondråper
Fremgangsmetode: Smør og sukker piskes hvitt, tilsett fløte og sirup. Bland så inn mel, natron, ingefær og sitron. Trill deigen til små kuler og sett dem på en smurt/ bakepapirkledd plate. Press dem ned med en gaffel. (Husk at kakene flyter litt utover når de stekes så pass på at du har litt god plass mellom kulene).
Tid og ovn: Stek ingefærnøttene i 8-10 minutter på smurte/bakepapirkledde brett midt i ovnen på 200 grader. De flyter ut under steking, og blir flate og sprø.
Annet: Gir ca. 75 kaker. Avkjøl ingefærnøttene helt og oppbevar dem i en lufttett boks.