Fattigmann
Oppskrift (gir ca. 40 fattigmann)
2 stk egg
4 stk eggeplomme
80 g sukker
5 ss kremfløte
½ ts malt kardemomme
2 ss cognac
ca 300 g hvetemel
1 kg smult (til steking)
Fremgangsmetode fattigmann
Pisk hele egg , eggeplommer og sukker til eggedosi.
Visp kremfløten til krem og bland den forsiktig inn i eggedosisen sammen med cognac.
Sikt hvetemel og kardemomme inn i deigen, jobb så lite med deigen som mulig, og sett den kaldt til neste dag.
Kjevl ut tynne leiver, små porsjoner om gangen.
Skjær snipper (som til sirupsnipper) med en bakkelsspore.
Midt i snippen skjæres et snitt på langs, og man trekker forsiktig den ene enden på snippen igjennom hullet.
Fattigmann stekes lysebrune i smult, og avkjøles på rist.
Annet
Oppskriften gir ca. 40 fattigmann