Fersken- og plommepai
Oppskrift
Begynn med deigen:
100 g smør
7 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ss sitronsaft
1-2 ss vann
1 økologisk sitron, skallet av den
1 klype salt
Fersken- og plommepai:
Riv sitronskall veldig fint. Bland mel, salt, sukker og sitronskall sammen. Elt terninger av kaldt smør inn i melblandingen inntil den er lett smulete. Tilsett sitronsaft og elt raskt til en jevn deig. Tilsett vann etter behov. Klapp deigen til en tykk avrund form på en bakepapirkledd stekeplate og sett den i kjøleskapet innpakket i plastfolie.
Deigen kan også lages i en kjøkkenmaskin, men det er enkelt å lage den for hånd.
Mens deigen hviler lager du fyllet:
200 g fersken, skåret i skiver
200 g plommer, skåret i skiver
½ vaniljestang, delt på langs
50 g smør
Ca. 1 dl akaciehonning (juster ift. til smak)
Vask frukten og skjær den i skiver. Smelt smøret i en kjele, tilsett honning og vaniljestang og frø. La blandingen putre til den tykner. Legg i frukten og bland godt. Ta kjelen bort fra varmen og la blandingen avkjøles. Fjern vaniljestangen og smak til med honning.
Legg et stykke bakepapir over deigen og kjevle den til en ca. 30 cm bred sirkel. Hvis nødvendig, bruk litt mel til hjelp. Legg fruktblandingen i midten av deigen, og brett kantene innover som vist på bildet. Smør overflaten med litt honning og strø litt sukker over. Stek ved 200 grader i 20-30 minutter eller til paien får en gylden farge.
Server fersken- og plommepai med vaniljeis – oppskriften finner du her: Iskrem
Utnytt sesongfrukten i en deilig pai. Fersken og plommer smaker ypperlig sammen!