Grissini
Oppskrift
2 ts tørrgjær
3 dl lunkent vann
400 g hvetemel
2 ts havsaltflak
1-2 ss olivenolje
Grissini:
Rør gjær og vann sammen. Tilsett ingrediensene i angitt rekkefølge, og elt til en glatt deig. La den heve til dobbel størrelse. Slå den ned, og form tynne pinner av deigen 24-24 cm lange. Pensle dem med vann og dryss med saltflak. Stek ved 200 grader i 15-17 minutter.
Grissini er sprø, italienske brødpinner er ypperlige å servere som snacks før maten sammen med f,eks olivener. Ønsker du litt mer smak, kan du f.eks tilsette hakkede urter som bredbladet persille eller basilikum i deigen.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!
HVITLØKSBRØD MED TIMIAN
Oppskrift
1/2 baguette
100 g smør
1 sitron
6 ferske timiankvister
4 hvitløksbåter
Olje
Sett ovnen på 225 grader. Skjær brødet i skiver og stek dem i en varm panne med olje til de har fått fin farge. Bland romtemperert smør med timiankvistene. Press hvitløken i. Bland godt. Smør et lag med blandingen på hver skive. Sett skivene på en stekeplate og la de stå i ovnen til smøret har smeltet.
Smaksrikt hvitløksbrød med herlig sprø overflate og mye smak av timian.
Red. Grissini