Grissini med parmaskinke og ost
Oppskrift
2 ts tørrgjær
3 dl lunkent vann
400 g hvetemel
2 ts havsaltflak
1-2 ss olivenolje
Rør gjær og vann sammen.
Tilsett ingrediensene i angitt rekkefølge, og elt til en glatt deig.
La den heve til dobbel størrelse.
Slå deigen ned, og form tynne pinner, så pinnene blir 24 centimeter lange.
Pensle dem med vann og dryss med saltflak.
Stek ved 200 grader i 15-17 minutter.
Grissini er sprø, italienske brødpinner. Pinnene er ypperlige å servere som snacks før maten sammen med for eksempel oliven, eller som her innrullet; i parmaskinke og med en god oppstykket ost. Ønsker du litt mer smak, kan du tilsette hakkede urter som bredbladet persille eller basilikum i deigen.
Du kan dessuten drysse stengene med annet enn salt også, for eksempel krydder, sesamfrø, valmuefrø eller parmesan.
Grissini med parmaskinke og ost er perfekt i sommervarmen sammen med litt lett drikke til, gjerne en prosecco. Dekorativ og feststemt i uttrykket er denne fingerretten det rette innslaget når du får besøk av venner, kolleger og familie.
Her kan du på en lettvint måte briljere som den dyktige verten eller vertinnen du er.
Vinanbefaling: Antiche Terre Prosecco Ekstra dry
Prosecco med en intens duft og smak av sitrus, epler og blomster. Denne tørre proseccoen harmonerer godt med smakene fra grissini, parmaskinke og smaksrike oster. Antiche terre er også en ypperlig prosecco å servere som aperitiff.
Vinmonopolnummer: 1670301
Pris: 149,90,-
Bestillingsutvalg
Foto: Guri Haram
Her finner du flere oppskrifter på bakst!