Hvit sjokoladekake
Oppskrift
2 1/2 dl smør
200 g hvit sjokolade
4 egg
1/4 ts salt
1 dl brunt sukker
1 vaniljestang
3 1/2 dl hvetemel
1 1/2 blåbær og rips til sammen
1 dl mørk kokesjokolade, smeltet
Hvit sjokoladekake:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smøret i vannbad og tilsett hvit sjokolade i biter samt frøene fra vaniljestangen. La sjokoladen smelte og rør sammen. Visp egg, salt og sukker sammen til det er lett og Iuftig. Tilsett sjokoladeblandingen og visp videre på lav hastighet til alt er godt blandet. Tilsett til slutt siktet hvetemel og vend det forisktig inn. Kle en langpanne med bakepapir og hell røren i den. Stek kaken i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken og dekorer med sjokolade og bær.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!
En sjokoladekake trenger ikke alltid være mørk! Vi lagde denne supergode varianten med hvit sjokolade. Vi synes hvit sjokoladekake passer fint til en av sommerens mange festlige anledninger.
GULROTKAKE MED VALNØTTER OG MARENGSKREM
Gulrotkake oppskrift
400 g gulrøtter
3 egg, romtempererte
3 1/2 dl brunt sukker
150 g mykt smør
1 dl helmelk
1 1/2 ts vaniljesukker
4 1/2 dl hvetemel
150 g hakkede valnøtter
1 ts natron
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
Forvarm ovnen til 175° og smør to 18 cm store springformer. Visp egg, sukker, smør, melk og vaniljesukker sammen i en bolle, og tilsett deretter de raspede gulrøttene. I en annen bolle blander du melet, valnøttene, natron, bakepulver, salt og krydder sammen. Hell melblandingen i gulrotblandingen og rør til det hele er godt blandet. Fordel røren i springformene og stek i 25-35 minutter. (Sjekk ev. med en tannpirker om den er ferdig) La kakene avkjøles før du deler hver bunn i to på langs.
Marengskrem oppskrift:
4 eggehviter, romtempererte
2,5 dl smør, romtemperert
1,5 dl sukker
1 krm salt (1/5 ts)
1 ss vaniljesukker
Ha eggehviter, sukker og salt i en stålbolle og plasser den over en kjele småkokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen). Visp for hånd til blandingen tykner og sukkeret er oppløst. (Blandingen skal være varm og glatt når du gnir den mellom fingertuppene)
Ta bollen av kjelen og pisk videre med miksmaster, start med laveste hastighet og øk gradvis til middels til det former seg stive topper. La miksmasteren fortsette å gå til kremen er helt avkjølt, ca. 10 minutter.
Senk hastigheten og tilsett smøret, en ss om gangen, slik at det blander seg skikkelig mellom hver omgang. Deretter tilsetter du vaniljesukkeret og pisker rolig i ca. 2 minutter til alle luftboblene er borte.
Fordel kremen mellom lagene og ev. på toppen av kaken, pynt gulrotkaken med valnøtter.