Hvitløksbrød med rødløk
Oppskrift
1 dl, pluss 2 ss extra virgin olivenolje
Ca. 2 dl varmt vann (45 grader)
1 ss honning
40 g tørrgjær
7 dl hvetemel
1/4 ts havsalt
1 rødløk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1 håndfull ferske salvie- og persilleblader, finhakket
1 ss olivenolje
2 økolgiske sitronbåter
Hvitløksbrød med rødløk:
Rør 1/2 dl varmt vann og honning sammen.
Rør ut gjæren. La blandingen hvile i 10 minutter.
Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Tilsett 1 1/2 dl varmt vann og gjærblandingen.
Kjør på middels hastighet til deigen slipper kantene.
Smør inn en stor bakebolle med olje.
Form deigen til en ball, og legg den i bakebollen.
Snu deigen slik at den er dekket av olje.
Dekk med plastfolie, sett på et lunt sted for å heve til det dobbelte, i ca. 1 time.
Plasser en pizzastein hvis du har i ovnen.
Hvis ikke kle en stekeplate med bakepapir.
Forvarm ovnen til 260 grader.
Elt deigen i bollen.
Dekk den til og og la den heve igjen til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
Del deigen i 4 like deler.
Form hver del til en ball.
Plasser på en melet benk, dekk med plastfolie, og la den hvile i 10 minutter.
Kjevle ut deigen til en rund form på ca. 20 cm. Overfør den til bakepapiret eller pizzasteinen. Vend løk, hvitløk og urter i 1 ss olivenolje, og fordel blandingen på midten av brødene. Skyv brødene over på steinen eller stekeplaten. Stek til hvitløksbrødene er gyldne i ca. 10-12 minutter. Press sitron over hvitløksbrødene og server.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!
Sprø og deilige hvitløksbrød med rødløk, salvie og persille gjør kjedelige retter mer spennende. Med andre ord: Disse er et lite festmåltid i seg selv.