Musliboller
Oppskrift (12 stk. müsliboller)
25 g gjær
5 dl lunkent vann (37°)
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ½ ts salt
75 g hakkede valnøtter
50 g hakkede hasselnøtter
1 dl havregryn
1 dl rosiner
1 dl gresskarkjerner
250 g rugmel
150 g hvetemel
Olje til formen
Musliboller
Oppløs gjæren i vann, og ha olje, salt, valnøtter, hasselnøtter, havregryn, rosiner og gresskarkjerner i.
Rør til slutt melet i, og sett deigen til heving i romtemperatur i 40 minutter.
Fordel bollene i smurte muffinsformer, og la dem etterheve i 15-20 minutter.
Stek dem ved 200° varmluft i ca. 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Vend dem ut av formene, og stek musliboller ev. i ytterligere 3-5 minutter med bunnen opp.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!
Foto: Monica Freidrich