Musliboller

muslibollerOppskrift (12 stk. müsliboller)

25 g gjær
5 dl lunkent vann (37°)
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ½ ts salt
75 g hakkede valnøtter
50 g hakkede hasselnøtter
1 dl havregryn
1 dl rosiner
1 dl gresskarkjerner
250 g rugmel
150 g hvetemel
Olje til formen

Musliboller
Oppløs gjæren i vann, og ha olje, salt, valnøtter, hasselnøtter, havregryn, rosiner og gresskarkjerner i.
Rør til slutt melet i, og sett deigen til heving i romtemperatur i 40 minutter.
Fordel bollene i smurte muffinsformer, og la dem etterheve i 15-20 minutter.
Stek dem ved 200° varmluft i ca. 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Vend dem ut av formene, og stek musliboller ev. i ytterligere 3-5 minutter med bunnen opp.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Foto: Monica Freidrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.