Nøttebløtkake
Oppskrift
Kakebunn:
3 egg
150 g sukker
300 g malte hasselnøtter
Fyll:
2 dl vaniljekrem
3 dl kremfløte
50 g revet kokesjokolade
1 kiwi
1/2 mango
5-6 jordbær
1/2 appelsin
Litt høvlet kokesjokolade
Nøttebløtkake:
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Bland de malte nøttene forsiktig inn i eggedosisen.
Hell deigen i en rund bakepapirkledd form på ca. 23 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter, og avkjøl den i formen. Del kaken i to når den er helt avkjølt (det blir lettere å dele bunnen i to hvis du har den litt i fryseren først).
Fyll kaken med vaniljekrem og ønsket frukt/bær.
Pisk kremfløten stiv og bland inn revet sjokolade. Smør denne rundt kaken og legg frukt/ bær som pynt på toppen av kaken. Rasp gjerne litt mørk sjokolade over kaken når den er ferdig for pynt.
Bytt gjerne ut halvparten av hasselnøttene med mandler hvis du ønsker en nøttebløtkake uten hasselnøtter!
Her finner du flere oppskrifter på kake!
PÅSKENØTT
Oppskrift
Kakebunn:
5 eggehviter
150 g sukker
1 ss potetmel
50 g hakkede valnøtter
50 g hakkede mandler
100 g kokesjokolade
Fyll:
400 g kremost naturell
1 dl kremfløte
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
revet appelsinskall fra 1 appelsin (ca 1 ss)
5 eggeplommer
Pynt:
Hakket sjokolade og nøtter etter smak ( kvikk lunch, snickers, kokesjokolade, mandler, valnøtter ol)
Fremgangsmetode: Skill eggehvite og eggeplummer, og pisk eggehvitene stive. Tilsett litt og litt av sukkeret om gangen mens du hele tiden pisker eggehvitene til du har fått en stiv marengs. bland de hakkede valnøttene, mandlene og kokesjokoladen med potetmelet og vend dette så i marengsen.
Ha massen i en rund bakepapirkledd form på ca 24-26 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen på 175°C i ca 30 min, og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Mens bunnen avkjøles, lager du fyllet. Ha kremost, kremfløte, sukker, vaniljesukker og revet appelsinskall i en bolle. Pisk dette til en smidig krem, og rør så inn en og en eggeplomme om gangen.
Hell fyllet over kakebunnen i formen og stek kaken videre midt i ovnen på 175°C i ca 30 min til.
Avkjøl kaken helt i formen, gjerne i kjøleskapet over natten. Fyllet kan virke litt løst/flytende når kaken er nystekt, men vil stivne når kaken avkjøles.
Pynt med hakket sjokolade og nøtter
Annet: Denne kaken er holdbar i flere dager i kjøleskap og kan også fryses