Rødbetebrownies
Oppskrift
500 g rå rødbeter
1 ts salt
1 ts sukker
100 usaltet smør
200 g sjokolade 70 %
1 ts vaniljesukker
250 g sukker
3 egg
100 g hvetemel
25 g kakaopulver
Pynt:
Ferske bær som rips og blåbær
Mynteblader
Rødbetebrownies:
Skrell rødbetene, og skjær dem i små biter. Kok dem i vann tilsatt sukker og salt i ca. 25 minutter.
Sett ovnen på 180 grader, og smør en form på ca. 20 x 30 cm.
Brekk sjokoladen i mindre biter, og skjær smøret i små terninger. Sil overflødig væske av rødbetene, og kjør dem i en food prosessor sammen med sjokoladen, smøret og vaniljesukkeret til blandingen er glatt.
Visp sukker og egg i en stor bolle, til blandingen er tykk og kremete, ca. 2 minutter med en elektrisk visp. Bruk en metallskje til å forsiktig vende inn rødbetblandingen i eggeblandingen. Prøv å bevare så mye luft som mulig. Sikt mel og kakaopulver i bollen, og vend det hele forsiktig inn.
Hell blandingen i formen og stek i ca. 25 minutter. Avkjøl før du skjærer den i biter.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!
Rødbeter har en fantastisk sødme, noe som gjør dem perfekt å bruke i brownies. Her har du oppskriften på rødbetebrownies!