Sarah Bernard
Oppskrift (ca. 35 sarah bernard)
Sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
150 g kokesjokolade
Mandelmakroner:
250 g mandler
3 dl melis
2 eggehviter fra store egg
Sjokoladeglasur:
150 g kokesjokolade
3 ss delfiafett
Fremgangsmetode Sarah Bernard:
Sjokoladekrem:
Kok opp fløte, ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen. Rør til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskapet i et par timer (helst til dagen etter).
Mandelmakroner:
Bland malte mandler med melis og rør inn halvpiskede eggehviter for hånd til du får en jevn mandeldeig.
Fordel deigen i passe store topper på bakepapirkledd bakeplate, og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader og avkjøl kakene på rist.
Smør sjokoladekremen på mandelmakronene slik at de får høy, rund fasong. Sett kakene på et brett og legg i fryseren til sjokoladekremen på kakene har stivnet.
Smelt kokesjokolade og delfiafett i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør glasuren jevn.
Dypp de frosne kakene raskt i den smeltede sjokoladen. Sett kakene tilbake på brettet og la dem stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Kakene oppbevares i kjøleskap, og kan også fryses.
Tid og ovn: Stekes på 200 °C midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne og avkjøles på rist.
Annet: Gir ca. 35 kaker.
Tips til Sarah Bernard: Hvis du ønsker kan du bruke ferdig kransekakemasse til å lage bunnene – rull da en pølse og kutt passe tykke skiver til makronene.
BRUNE PINNER
Oppskrift (ca. 40 pinner)
200 g farin
1 eggeplomme (behold eggehviten til pensling)
200 g smør
1 ts kanel
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g siktet hvetemel
Hakkede mandler til pynt
Fremgangsmetode: Pisk smør og sukker hvitt, tilsett eggeplomme, sirup,vaniljesukker, natron, kanel, og siktet hvetemel og bland godt sammen til en fin deig. La deigen stå 1 time å svelle.
Del deigen i 6 biter, og rull den ut til pølser som du trykker flate på en bakepapirkledd stekeplate, og pensler med eggehvite. Strø mandelbitene over.
Når kakene er ferdigstekte skjærer du opp pølsene i små strimler på skrå.
Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.
HAVREMAKRONER
Oppskrift (ca. 30-35 kaker)
200 g smør, romtemperert
200 g sukker
2 egg
200 g havregryn
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
Fremgangsmetode: Pisk sukker og smør hvitt. Tilsett så eggene og pisk godt. Bland inn havregryn, hvetemel, og bakepulver og rør godt. Bruk en teskje og legg ut topper på en smurt/bakepapirkledd bakeplate med godt mellomrom mellom hver havremakron.
Tid og ovn: Stekes midt i ovnen ved 200 grader til de har fått en fin, gylden farge, ca. 10-12 minutter.
Annet: Blir ca. 30-35 kaker. Tilsett 100 g rosiner hvis du ønsker havremakroner med rosiner i.
NØTTEROSER
Oppskrift (ca. 25 stykk)
100g g malte hasselnøtter
100 g sukker
1 eggehvite
25 g smeltet smør
Hele hasselnøtter til pynt
Fremgangsmetode: Bland nøtter, sukker, eggehvite og til slutt smeltet smør til en fin røre.
La blandingen stå og svelle i minimum en time.
Deigen sprøytes i små sirkler (uten at det blir tomrom i midten) med sprøytpose, eller plasseres med skje på bakepapir på stekebrett. Stikk en hel nøtt i midten av hver kake til pynt.
Tid og ovn: Kakene stekes midt i ovnen i ca. 14 minutter ved 170ºC.
Annet: Tips: Kakene kan lages kun med mandler, eller mandler og nøtter kan blandes. Du kan også pynte de med striper av rennende sjokolade. Disse egner seg til å fryses.