Serinakaker
Oppskrift (ca. 80 serinakaker)
500 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
400 g smør
200 g sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
Topping:
Eggehvite til pensling
50 g skåldede, hakkede mandler
Perlesukker
Fremgangsmetode serinakaker: Rør smør og sukker hvitt. Tilsett så eggene. Sikt inn vaniljesukker, mel og bakepulver. Kna deigen godt sammen før du triller ut små kuler som legges på en smurt/bakepapirkledd stekeplate.
Press kulene lett ned med en gaffel, og pensle de med eggehvite før du drysser over mandler og perlesukker.
Tid og ovn: Stekes på 200 grader i 6-8 minutter. Kakene skal være sprø og lysegule. Avkjøl serinakaker på rist.
BRUNE PINNER
Oppskrift (ca. 40 pinner)
200 g farin
1 eggeplomme (behold eggehviten til pensling)
200 g smør
1 ts kanel
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g siktet hvetemel
Hakkede mandler til pynt
Fremgangsmetode: Pisk smør og sukker hvitt, tilsett eggeplomme, sirup,vaniljesukker, natron, kanel, og siktet hvetemel og bland godt sammen til en fin deig. La deigen stå 1 time å svelle.
Del deigen i 6 biter, og rull den ut til pølser som du trykker flate på en bakepapirkledd stekeplate, og pensler med eggehvite. Strø mandelbitene over.
Når kakene er ferdigstekte skjærer du opp pølsene i små strimler på skrå.
Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.
HAVREMAKRONER
Oppskrift (ca. 30-35 kaker)
200 g smør, romtemperert
200 g sukker
2 egg
200 g havregryn
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
Fremgangsmetode: Pisk sukker og smør hvitt. Tilsett så eggene og pisk godt. Bland inn havregryn, hvetemel, og bakepulver og rør godt. Bruk en teskje og legg ut topper på en smurt/bakepapirkledd bakeplate med godt mellomrom mellom hver havremakron.
Tid og ovn: Stekes midt i ovnen ved 200 grader til de har fått en fin, gylden farge, ca. 10-12 minutter.
Annet: Blir ca. 30-35 kaker. Tilsett 100 g rosiner hvis du ønsker havremakroner med rosiner i.