Sjakkruter (silkekaker)
Oppskrift
200 g smør
150 g sukker
200 g hvetemel
100 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao
Fremgangsmetode sjakkruter (silkekaker): Rør smør og sukker hvitt, sikt inn hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker og rør dette til en fin røre.
Del deigen i to deler, og tilsett kakao i den ene delen. Del hver deig i to igjen (fire deler til sammen, to lyse og to brune) og trill ut 4 pølser på ca. 2 cm i diameter. Legg pølsene sammen (som et sjakkbrett med lys og mørk pølse diagonalt) og trykk dem sammen til en firkantet rull.
Legg pølsen kjølig et par timer.
Skjær rullen i ca. 1/2 cm tykke skiver, og stek dem lysebrune.
Tid og ovn: Stekes sjakkruter (silkekaker) midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!