Sjokolade- og marsipankjeks
Oppskrift (Ca. 35 kaker)
200 g smør, romtemperert
2 ½ dl brunt sukker
1 egg
6 dl hvetemel
4 ss kakao
200 g marsipan
100 g lys kokesjokolade til pynt
Fremgangsmetode sjokolade- og marsipankjeks: Pisk smør og sukker hvitt, tilsett egget mens du pisker alt sammen. Sikt inn hvetemel og kakao i røren og bland deigen godt sammen med en sleiv før du knar den fast med hendene. Kjevle ut deigen til ca. 1/2 cm tykkelse, bruk litt hvetemel under slik at deigen ikke sitter fast i underlaget. Stikk ut sirkler på ca. 4-5 cm (du kan bruke et glass til dette hvia du ikke har utstanser). Kjeksene skal være doble med marsipan i så del marsipanen i like mange deler som du har til kjeks (antall sirkler du har laget delt på 2), og trill marsipankuler som du klemmer flate og legger oppå halvparten av sirklene før du legger de andre sirklene oppå de halve med marsipan på. Trykk deigen godt sammen i kantene slik at du lukker marsipanen inne i kjeksen.
Smelt sjokoladen over vannbad, ha den i en sprøytepose og sprøyt noen striper over kjeksene.
Tid og ovn: Stek småkakene i ca. 10 minutter eller inntil de har hevet seg og begynner å sprekke i overflaten på 190 grader midt i ovnen. Avkjøl kjeksene på stekebrettet i noen minutter før du legger dem på rist for å bli helt kalde.
Annet: Ca. 35 sjokolade- og marsipankjeks
Her finner du flere oppskrifter på bakst!