Sjokoladefylte vannbakkels
Oppskrift (25-30 stykker)
1 1/2 dl vann
75 g smør
1 1/2 dl hvetemel
2 egg
Sjokoladefylte vannbakkels:
Husk å begynne med å lage sjokolademoussen da den trenger 2 timer i kjøleskapet for å stivne.
Kok opp vann og smør i en kjele. Ha i alt melet og rør kraftig til røren slipper bunnen.
Ta kjelen av varmen og la røren avkjøle seg litt.
Tilsett et egg om gangen.
Rør kraftig mellom hver gang og rør i 5-10 minutter til.
Hell blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut små kuler på en stekeplate dekket med bakepapir.
Stek vannbakkelsene midt i stekeovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
Ikke åpne ovnsdøren de første 10 minuttene, da de kan ramle sammen.
Avkjøl vannbakkelsene på rist.
Klipp av toppen av dem, og sprøyt dem med sjokolademouse.
Legg toppen over moussen, og drypp med litt sjokoladesaus.
Sjokolademousse til sjokoladefylte vannbakkels:
110 g kokesjokolade
2 eggeplommer
1 eggehvite
50 g melis
1 dl kremfløte
Visp fløte til en myk krem og sett til kjøling, og smelt sjokoladen i vannbad over lav temperatur mens det røres.
Stivpisk eggehvite og melis.
Bland sjokoladen forsiktig sammen med eggeplommene.
Vend inn den piskede kremen og avslutt med å vende inn den stivpiskede eggehviten.
Sett moussen til kjøling i minst 2 timer.
Sjokoladesaus:
2 ss sukker
2 ss kakao
150 g melk
4 ss vann
2 dl kremfløte
Hell kremfløten i en gryte, og kok opp.
Hakk sjokoladen, og putt den i fløten.
Rør kakao i under omrøring og spe med litt vann.
Smak til med sukkeret.
Voksne som barn nyter søtsaker i ferien. Her er kulinariske Knut sin feriefavoritt til kaffen og alle andre anledninger som byr seg. Her har du oppskriften på sjokoladefylte vannbakkels!
Her finner du flere oppskrifter på bakst!